Powstanie styczniowe i jego uczestnicy na kameach z kolekcji Henryki z Dzieduszyckich Capelli. Recepcja wzorów graficznych i fotograficznych (Rocznik Muzeum Narodowego w Warszawie. Nowa Seria / Journal of the National Museum in Warsaw. New Series, 2013)
Streszczenia i słowa kluczowe zostały wprowadzone od numeru 8(44) czasopisma. Redakcja uzupełniła sekcję archiwalną o brakujące słowa kluczowe.