Ikony Jana Chrzciciela w kolekcji Muzeum Narodowego w Warszawie – ciało anioła, męczeńska śmierć, święte zwłoki (Rocznik Muzeum Narodowego w Warszawie. Nowa Seria / Journal of the National Museum in Warsaw. New Series, 2013)
Streszczenia i słowa kluczowe zostały wprowadzone od numeru 8(44) czasopisma. Redakcja uzupełniła sekcję archiwalną o brakujące słowa kluczowe.